Dakconstructie

Hier vindt u snel en gratis informatie over een dakconstructie. Na het volgen van 4 eenvoudige stappen, ontvangt u kosteloos offertes van dakkapel-leveranciers uit uw omgeving.

Stap 1: Kies uw categorie

Dakconstructie van uw woning

U wilt uw zolderruimte vergroten door het plaatsen van een dakkapel? Niet elke dakconstructie is geschikt voor het plaatsen van een dakkapel. Bij een Franse – of Mansardekap is plaatsing überhaupt niet mogelijk. Verder is plaatsing afhankelijk van de dakhelling van het dak. In principe dient een dakconstructie een dakhelling te hebben van meer dan 25 graden. Alleen dan is uw dakconstructie geschikt en verkrijgt u ook werkelijk meer loopruimte op uw zolder.

Dakconstructie van een dakkapel

Elke dakkapel wordt gemaakt van meerdere onderdelen en uit verschillende materialen. De dakconstructie van een dakkapel bestaat uit een ter plaatse opgebouwde, of uit een vooraf in elkaar gezette houten draagconstructie met een houten - of een kunststof kozijn waar de ramen in gezet worden. De buitenzijde of zijwanden worden bekleed met houten - of kunststof panelen om bescherming te bieden tegen weersinvloeden. Bovenop zit ofwel een plat dak, dan wel een schuin pannendak.

Aansluiting op de bestaande dakconstructie

Om ervoor te zorgen dat de te plaatsen dakkapel naadloos aansluit op het dak, dient een leverancier van te voren uw dakconstructie te inspecteren. Hij moet inzicht krijgen over hoe de dakkapel moet aansluiten op het bestaande dak en of de dakconstructie in goede conditie is. Een ernstig doorgezakte dakconstructie geeft problemen. Vaak betekent dit zelfs dat plaatsing helemaal niet mogelijk is.

Veel plezier met het vinden van informatie voor uw dakconstructie.

dakconstructie Vind uw dakkapel

Laatste update: 12-07-2024  |  © Webdesign by JBB Media  |  Ontwerp ZOIEZO grafisch werk  |