Type dakkapel

Hier vindt u snel en gratis meer dan één type dakkapel. Na het volgen van 4 eenvoudige stappen, ontvangt u kosteloos offertes van dakkapel-leveranciers uit uw omgeving.

Stap 1: Kies uw categorie

Verschil in prijs per type dakkapel

Er zijn een aantal verschillende soorten dakkapellen. Afhankelijk van uw wensen, budget en de helling van het dakvlak, kunt u bepalen welk type dakkapel het beste bij uw huis past. Zo is er een dakkapel met plat dak, een dakkapel met schuin dak en een dakkapel met een verhoogde nok. Vanzelfsprekend hangt er aan elk type dakkapel een verschillend prijskaartje. Een dakkapel met een plat dak is in de regel de goedkoopste optie en het type dakkapel met een verhoogde nok valt in een hogere prijsklasse.

Naast type dakkapel is materiaalkeuze ook belangrijk

Om te bepalen welk type dakkapel u laat plaatsen, is het belangrijk voor uzelf te bepalen hoeveel ruimte (méér) u nodig heeft, hoeveel geld u hieraan wilt besteden en of u bereid bent veel of weinig onderhoud te plegen aan een dakkapel. Als u weet welk type dakkapel, of welk formaat dakkapel u gaat aanschaffen, is de volgende stap de keuze van het materiaal. Een kunststof dakkapel is nagenoeg onderhoudsvrij. Een houten dakkapel vraagt elke vier jaar om een schilderbeurt. Zaken die u vooraf mee moet nemen in de keuze van het type dakkapel.

Onderhoud bepalend voor keuze type dakkapel

Het type dakkapel met een plat dak is een goedkope ruimtewinner. Snel te plaatsen en met veelal standaard maatvoeringen. Nadeel van dit type dakkapel is dat het om een regelmatig onderhoud vraagt. In de herfst blijven er bladeren op liggen en belemmeren daardoor een goede afwatering. Regelmatig schoonmaken is een must voor het behoud van dit type dakkapel. Onderhoudsvriendelijker is het type dakkapel met een schuin dak omdat de dakbedekking is voorzien van een pannendak. De afwatering is eveneens beter en een pannendak gaat langer mee.Veel plezier met het vinden van meer dan één type dakkapel.

type dakkapel Vind uw dakkapel

Laatste update: 12-07-2024  |  © Webdesign by JBB Media  |  Ontwerp ZOIEZO grafisch werk  |