Dakraam

Hier vindt u snel en gratis een dakraam. Na het volgen van 4 eenvoudige stappen, ontvangt u kosteloos offertes van dakraam-leveranciers uit uw omgeving.

Stap 1: Kies uw categorie

Een dakraam zorgt voor ventilatie en meer licht

U wilt een dakraam op uw zolder plaatsen. Tegenwoordig is er voor ieder dak een oplossing. Creëer op een eenvoudige manier meer licht en ruimte in uw huis. Een dakraam heeft in de meeste gevallen een ventilatieklep, of - rooster waardoor u uw huis regelmatig en goed kunt ventileren. Om in de zomer teveel zonlicht te weren, is een dakraam uit te rusten met een degelijke zonwering. Een dakraam is immers een manier om frisse lucht binnen te krijgen, maar de zomerwarmte laat u liever buiten.

Het weren van zonlicht in uw dakraam

U wilt uiteraard dat er voldoende licht door het dakraam naar binnenkomt. Maar zonlicht in de zomer is vaak fel en warm waardoor het in de kamer meteen flink warmer wordt. De hitte blijft lang hangen waardoor het onaangenaam wordt om in de ruimte te verblijven of te werken. Om dit te voorkomen kunt u kiezen voor een zonwerend dakraam. Het zonwerende dakraam is ofwel voorzien van zonwerend glas ofwel voorzien van zonwerende folie. Het resultaat is bij beide opties nagenoeg hetzelfde.

Bestaand dakraam voorzien van zonwering

U heeft al een dakraam maar vindt de hoeveelheid zonlicht die daardoor naar binnen komt te groot? Ook op bestaand standaard glas kan een zonwerende folie worden aangebracht. Het werkt net zo effectief als zonwerend glas. De folie kan gewoon op het dakraam worden aangebracht, voor een relatief laag bedrag. De zonwerende folie op uw dakraam voorkomt hinder door UV straling, warmte door het zonlicht en schittering. De zonwerende folie is erg sterk, mits goed aangebracht, en zorgt voor een meer gelijkmatige atmosfeer in uw kamer.

Dakraam zelf plaatsen

In bijna elke dakvlak is een dakraam te plaatsen. Een dakraam is dan ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en veel bouwmarkten bieden een redelijk uitgebreid assortiment aan. Sommige type dakramen kunnen naast of boven elkaar worden geplaatst. Een kant en klaar dakraam kunt u van binnenuit monteren. Een dakraam specialist kan u adviseren en eventueel uitleggen hoe u te werk moet gaan. Volg ook de aanwijzingen in het montagevoorschrift nauwkeurig op. Zelf uw dakraam monteren is echt geen ondoenlijke klus.

Veel plezier met het vinden van een dakraam.

dakraam Vind uw dakkapel

Laatste update: 23-04-2024  |  © Webdesign by JBB Media  |  Ontwerp ZOIEZO grafisch werk  |