Uw dakkapel

Hier vindt u gratis en snel de juiste dakkapel. Na het volgen van 4 eenvoudige stappen, ontvangt u kosteloos offertes van meerdere dakkapel-leveranciers uit uw regio.

Stap 1: Kies uw categorie

Informeer eerst voordat u een dakkapel plaatst

Het is verstandig dat u éérst informatie verzameld, voordat u iets op papier zet of gaat bouwen. Alleen dan vermijdt u het risico dat u het werk later geheel of gedeeltelijk opnieuw zult moeten (laten) doen of het gebouwde zult moeten afbreken of veranderen.Voor die informatie kunt u terecht bij uw gemeente, vaak de afdeling openbare werken. Op deze afdeling wordt in eerste instantie beoordeeld of het bestemmingsplan de realisering van uw bouwplan (nen)iets in de weg legt.

U krijgt er informatie over de bouwkundige eisen en uit de doeken wordt gedaan hoe u uw bouwplan moet melden of een vergunning aan moet vragen bij burgemeester en wethouders.

Algemeen over uw dakkapel

De belangrijkste verschillen tussen een vergunningplichtig en een meldingplichtig bouwwerk zijn:

de afdoeningstermijn (die is bij een meldingplichtig bouwwerk 1 maand in plaats van 3 maanden)
de toetsing aan de technische voorschriften in het Bouwbesluit (bij een meldingplichtig bouwwerk achteraf in plaats van vooraf).

Een dakkapel plaatsen aan de achterzijde van uw woning?

Dat mag bouwvergunningsvrij, echter u dient zich wel aan bovenstaande maten te houden. Voor vragen kunt u zich wenden tot een dakkapelspecialist.

 
uw dakkapel Vind uw dakkapel

Laatste update: 20-06-2024  |  © Webdesign by JBB Media  |  Ontwerp ZOIEZO grafisch werk  |