Zijwanden van een dakkapel

Hier vindt u snel en gratis een nieuwe dakkapel. Na het volgen van 4 eenvoudige stappen, ontvangt u kosteloos offertes van dakkapel-leveranciers uit uw omgeving.

Stap 1: Kies uw categorie

Zijwanden voorzien van isolatie

Een dakkapel is opgebouwd uit een constructie voorzien van kozijnen, dakbedekking en zijwanden. Alle elementen zijn van buiten te zien en zijn in diverse materialen leverbaar. Natuurlijk wilt u naast een functionele dakkapel ook een dakkapel die mooi is afgewerkt. Om de zijwanden af te werken, kunt u kiezen uit hout, kunststof of trespa. Alle materialen kunnen aan de binnenkant worden voorzien van isolatiemateriaal. Hout heeft van zichzelf al een grotere isolatiewaarde dan kunststof, maar ook kunststof zijwanden kunnen goed geïsoleerd worden.

Kunststof zijwanden

Zijwanden bepalen voor een groot gedeelte het gezicht van uw dakkapel. Omdat de zijwanden direct aansluiten op het dakvlak, zijn deze ná plaatsing lastig te bereiken. Onderhoud, zoals schilderen, wordt hierdoor een klus om tegenop te zien. Veel mensen kiezen daarom voor kunststof zijwanden omdat deze onderhoudsvrij zijn. Schilderen is niet nodig. Zelfs wanneer u kiest voor een houten dakkapel, is de combinatie met kunststof zijwanden zeer goed mogelijk.

Afwerking zijwanden

Bij de plaatsing van een dakkapel is het belangrijk dat de zijwanden naadloos aansluiten op het dakvlak. Om dit te bereiken hebben de meeste leveranciers de onderzijden van zijwanden voorzien van loodstroken die zorgen voor een waterdichte afsluiting op de dakpannen. Een secuur werkje waar veel aandacht aan wordt besteed. Maar ook over de binnenzijde van zijwanden is door de leverancier vaak al nagedacht: veel zijwanden zijn afgewerkt met gipsplaten. Makkelijk te stucken en overschilderbaar in elke gewenste kleur.Veel plezier met het vinden van dakkapel.

dakkapel Vind uw dakkapel

Laatste update: 23-04-2024  |  © Webdesign by JBB Media  |  Ontwerp ZOIEZO grafisch werk  |