Woningwet en bouwbesluit

Hier vindt u gratis en snel de juiste dakkapellen. Na het volgen van 4 eenvoudige stappen, ontvangt u kosteloos offertes van meerdere dakkapel-leveranciers uit uw omgeving.

Stap 1: Kies uw categorie

Woningwet en bouwbesluit

Op 1 januari 2003 is de Woningwet veranderd. Dit betekent nieuwe spelregels voor het bouwen van en aan woningen, kantoren en bijvoorbeeld winkels. De nieuwe Woningwet kent drie categorieën bouwwerken: bouwvergunningvrij, licht- bouwvergunningplichtig en regulier bouwvergunningplichtig.
 
In de wet is vastgelegd welke bouwwerken bouwvergunningsvrij zijn of slechts een licht-bouwvergunningsprocedure doorlopen. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen de voor-, zij- en achterkant van de woning en de achterkant. Aan de achterkant mag doorgaans sneller gebouwd worden zonder bouwvergunning. Voor de voor- en zijkant van de woning gelden meer beperkingen en moet meestal een bouwvergunning worden aangevraagd.
 
In de nieuwe Woningwet zijn de behandelingstermijnen van de bouwaanvraag korter. Daarnaast gelden landelijk gelijke regels voor het indienen van een bouwaanvraag. Ten slotte moeten gemeenten een doorzichtiger en objectiever welstandsbeleid gaan voeren.dakkapel Vind uw dakkapel

Laatste update: 12-07-2024  |  © Webdesign by JBB Media  |  Ontwerp ZOIEZO grafisch werk  |